22 februari 2014

Ljusfotografering





Jag ville få till någon slags siluett, så jag satte en arbetslampa för att lysa upp mamma bakifrån. För att få ljusare bilder med mer kontrast satte jag också ett x antal lampor för att lysa upp bakgrunden, vilket blev som en vinjettering. Det blev mycket bättre än när jag lyste upp hela väggen bakom. Jag testade först lite olika riktningar med lamporna men fastnade just för dessa bilder när arbetslampan är riktad uppåt mot henne. Det blir ett lyster och glöd i håret och även lite runt konturerna. Jag tycker också att bilderna blir hemlighetsfulla när de är svartvita, mörka och att man inte ser vem personen är.
Jag har ISO 100 för att skippa brus och stor bländaröppning för att få in mycket av ljuset. Redigering på de två första bilderna är bara i RAW. I den sista bilden la jag in den andra bildens bakgrund i photoshop eftersom bord och sladdar syntes i bakgrunden. 

2 kommentarer:

  1. Väldigt fina bilder och rolig idé. Jag håller med om att bilderna blir lite spännande när man inte kan urskilja direkt vem det är på bilderna. Det blev väldigt häftigt med ljuset bakom håret och den glödande effekten vid håret gjorde bilderna mer intressanta. Mycket fina bilder!

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Sofia i hennes kritik av ditt arbete. Bra att du valde ett lågt ISO-värde för då blir ju bilderna klarare och skarpare. Du är bra på att beskriva hur du har gjort och verkar veta vad du håller på med.

    SvaraRadera