22 februari 2014

Ljusfotografering





Jag ville få till någon slags siluett, så jag satte en arbetslampa för att lysa upp mamma bakifrån. För att få ljusare bilder med mer kontrast satte jag också ett x antal lampor för att lysa upp bakgrunden, vilket blev som en vinjettering. Det blev mycket bättre än när jag lyste upp hela väggen bakom. Jag testade först lite olika riktningar med lamporna men fastnade just för dessa bilder när arbetslampan är riktad uppåt mot henne. Det blir ett lyster och glöd i håret och även lite runt konturerna. Jag tycker också att bilderna blir hemlighetsfulla när de är svartvita, mörka och att man inte ser vem personen är.
Jag har ISO 100 för att skippa brus och stor bländaröppning för att få in mycket av ljuset. Redigering på de två första bilderna är bara i RAW. I den sista bilden la jag in den andra bildens bakgrund i photoshop eftersom bord och sladdar syntes i bakgrunden. 

Indesign


Här har jag alltså skapat en tidningssida i Indesign. Jag har använt mig av bilder jag tog när jag reste runt i USA. Jag har aldrig gjort något liknande och det var faktiskt kul att sätta ihop allt det här. Jag tycker resultatet blev bra när alla bilder går i samma rödbruna och lite grå färger. Bakgrunden omsluter bilderna och bidrar till att de passar så bra ihop. Därför gjorde jag även bilden på mig lite brun och färglös genom att tona ner färgerna och ge bilden lyster. Jag är också nöjd med placering av bilder och text och att jag använt både stående och liggande bilder. Det var nödvändigt att göra texten vit på grund av bakgrunden men det blev bra när texten ramades in i svart, precis som bilderna. Rubriken blev lite rolig när den skiftar i färg som molnen i bakgrunden också gör och ger då en bra kontrast.