16 oktober 2012

Rörelse

Fryst bild,  f/5.6 , 1/500 s , hög ISO

 
Rörelseoskärpebild, f/5.6 , 1/20 s , hög ISO

Inzoomningsoskärpebild, f/5.6 , 1/30 s 

Mina bilder utgick från temat vänskap mellan Patricia och Lovisa.
Jag visar detta genom deras närhet, att de håller hand, ler och ser ut att ha roligt tillsammans.
Jag förstärkte vänskapen lite när jag gjorde bilderna rödare i photoshop då det ger värme. Löven gjorde jag mer röda och orange och i den sista bilden la jag in en rödare ton.
Det var första gången jag testade med inzoomningsoskärpa, men jag tycker ändå att jag lyckades med budskapet jag ville få fram. Sådana bilder skulle va roligt att jobba mer med vid andra tillfällen. 





8 oktober 2012

Familjereportage


                                                  

Det här är min mamma, min bror och min pappa.
På bilderna håller alla på med en varsin fritidssysselsättning. Jag ville ha fokus på det som beskriver dem och ha min familj i bakgrunden för att verkligen förstå vad det är de sysslar med.
På den första bilden sitter mamma på huk och kollar mot golfhålet för att se hur hon ska slå bollen. Alltså är hennes sysselsättning golf.
Min bror David ägnar mycket tid inne på gymmet och därför passar det bra att det är ett par hantlar som är i fokus medan David "tränar" i bakgrunden. 
Min pappa däremot är väldigt engagerad i innebandyn, där han är tränare. Både hans jobb och fritid handlar mycket om ledarskap, så jag valde att fota när han står och pratar inför spelarna innan träning. 

Alla bilder har ett kort skärpedjup där mina familjemedlemmar är oskarpa. Det försökte jag få till genom att ha en stor bländare, nära till motivet som skulle va i fokus och med lite större brännvidd.

De motiven i bilderna som skulle vara skarpa valde jag att ha asymmetriska för att blicken ändå ska dras till personerna det handlar om, och det tycker jag att jag lyckats med. I sista bilden är den närmsta killen till vänster väldigt viktig eftersom att han är helt i fokus. Killarna till höger är inte lika mycket i fokus, vilket jag fick fixa i photoshop, men de passar in där som en mellangrund. Jag hittade pappa i en öppning mellan killarna där man också ser en innebandyklubba så att man förstår att det är innebandy det handlar om, han står alltså perfekt där han är. Jag ville också få det så levande som möjligt, som om jag verkligen fotade utan att det var uppgjort. Pappas bild var ju inte uppgjord eftersom han står där och pratar med grabbarna, men jag sa i alla fall till alla att de inte skulle titta in i kameran. Mamma kollar mot golfhålet och david är koncentrerad och tittar ner i marken.